E-mail-ul are patru pagini și ar fi fost trimis de procurorul șef al DNA pe 20 iunie 2017, la ora 22:43.
„Trebuie să răspundă în fața legii cel/cea care a înregistrat ilegal și a dat public înregistrările cu ședința de lucru internă a DNA. (spun cel/cea pentru că cercul limitat de suspecți are și ‘ea’ și ‘el’, dar îi voi numi de acum încolo ‘infractor’ – făra gen – pentru că asta este). În acest moment avem conturat un cerc de suspecti si vom afla cine este vinovat de aceasta fapta”, este un pasaj din e-mailul prezentat de România Tv.
„Probabil după mail-ul meu cel/cea care furniza toate bîrfele unor persoane din afara DNA a stat cuminte câteva zile spunându-și că, dacă nu i s-a spus nimic probabil nu se știe. Nu! Va răspunde penal pentru furnizarea unor informații, așa cum va răspunde și pentru înregistrarea ilegală care a furnizat-o în afara DNA. Cum spuneam…lumea e mică și așa ceva se află mereu! (..)E momentul să fim uniți și să arătăm oamenilor că DNA înseamnă tot ceea ce era în ianuarie când au ieșit în stradă să ne susțină. Că DNA nu este un infractor laș care înregistrează ilegal. Că DNA sunt acei oameni care fac zilnic dosare și se implica”, se mai arată în document.
La conferința procurorului șef al DNA, din februarie, Laura Codruța Kovesi a negat faptul că ar fi trimis respectivul e-mail.
„Nu am trimis nicio scrisoare procurorilor din subordine. Zeci de e-mail-uri trimit în fiecare zi. Nu știu la ce mail vă referiți. (..) Dați-mi voie să nu comentez dacă acel e-mail nu există. Dacă avem e-mailul original și luăm niște copii care au apărut în spațiul public, eu vă spun la aces moment că nu am trimis scrisori, nu am făcut niciun fel de afirmații, e-mail-uri către colegii mei prin care să-i fi denigrat sau să fi vorbit urât cu ei”, spunea Kovesi.
Kovesi a fost întrebată dacă i-a făcut lași și bârfitori, procurorul șef al DNA replicând: „Nu am trimis niciun e-mail cu privire la ceea ce susțineți dumneavostră”.
Existența e-mailului a fost invocată și de procurorii Mihaiela Iorga și Doru Țuluș în sesizările la CSM.
În plenul CSM de joi s-a decis admiterea cererii de apărare a reputației profesionale formulate de către procurorii DNA Mihaiela Iorga, Nicolae Marin și Doru Țuluș, după ce aceștia ar fi primit citații în dosarul deschis în urma aparițiilor cu Codruța Kovesi, în care li se cerea testul poligraf.